'Kudus wil transfer naar Everton afdwingen en weigert te trainen bij Ajax'

'Kudus wil transfer naar Everton afdwingen en weigert te trainen bij Ajax'

31-08-2022 18:42 Laatste update: 18:45
1

Mohammed Kudus probeert net als Antony een transfer af te dwingen bij Ajax, meldt De Telegraaf. De 22-jarige Ghanees heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Everton, waarmee hij zelf al rond is.

Ajax wil Kudus echter niet laten gaan. De middenvelder weigerde daarom om woensdag te trainen. Hij zag dat ploeggenoten Antony en Lisandro Martínez eerder op die manier in hun missie slaagden. Zij vertrokken naar Manchester United. Of Kudus alsnog zijn zin krijgt en naar Everton mag, is zeer de vraag. De Telegraaf noemt de pogingen van de dribbelaar 'waarschijnlijk tevergeefs'.

Volgens de krant stond Martínez eerder in de Johan Cruijff Arena 'neus aan neus' met Gerry Hamstra. De technisch manager kreeg te horen dat hij een 'fucking nobody' is. Hamstra moet nu wel zijn poot stijf zien te houden. Trainer Alfred Schreuder beklaagde zich onlangs bij Rondo al over het feit dat Antony niet hoefde te trainen bij Ajax.

Schreuder liet zich na de 0-1 zege bij Sparta nog lovend uit over Kudus, die sterk inviel op Het Kasteel. "We hebben drie keer met hem gesproken, want hij vindt natuurlijk ook dat hij moet spelen", zei de trainer op de persconferentie. "Hij gaat er prima mee om. Natuurlijk zie ik dat hij af en toe teleurgesteld is. Dat is ook goed en normaal. Het gaat erom of je die emotie in bedwang kunt houden voor het team."

Ocampos
Eerder op de dag werd al duidelijk dat Ajax opnieuw een poging waagt voor Hakim Ziyech. De Telegraaf weet namelijk dat de raad van commissarissen ook niet instemt met een transfersom van 15 miljoen euro voor Lucas Ocampos. Alleen een verhuur behoort eventueel nog tot de mogelijkheden. Het is niet duidelijk of Sevilla daarvoor open staat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie