‘Raskin weigert nog steeds om bij Standard een nieuw contract te tekenen’

‘Raskin weigert nog steeds om bij Standard een nieuw contract te tekenen’

31 augustus - 17:16
10

Deze zomermercato werd al veel gespeculeerd over de toekomst van Nicolas Raskin bij Standard. Het talent werd bij enkele topclubs genoemd maar tot nog toe lijkt Raskin gewoon te blijven. Een contractverlenging lijkt wel nog steeds niet aan de orde te zijn.

Na de 4-2 nederlaag tegen Westerlo sprak Ronny Deila openlijk over het contract van Raskin. "Ik neem het de speler niet kwalijk, maar we hebben allemaal een duidelijke beslissing nodig”, klonk het toen. “Natuurlijk wil ik dat hij blijft. Ik weet dat het voor hen ook een ingewikkelde situatie is."

Met zijn 21 jaar is de jonge Luikenaar aan het einde van zijn contract en een verlenging lijkt niet haalbaar. De situatie van de middenvelder begint problemen te geven, dat schrijft DH Sport. Onlangs zei Ronny Deila zelf dat de contractuele situatie van Raskin al maanden geleden geregeld had moeten zijn. 

Aangezien de onderhandelingen over een verlenging meer dan ooit in het slop zitten, heeft Standard besloten te anticiperen en is het op zoek gegaan naar een box-to-box middenvelder om Nicolas Raskin te vervangen. Hoewel hij het goed deed tegen Kortrijk, lijkt Raskin zijn hoofd niet meer 100% bij Standard te hebben, zoals Ronny Deila bevestigde voor de trip naar het Golden Spurs stadion: "Op dit moment denkt Nico veel na. Zijn situatie is gecompliceerd, gezien het aflopen van zijn contract in juni 2023," gaf hij toe. 

Zowel de coachingstaf als het management zouden volgens DH Sport geen spelers meer willen opstellen die er niet voor de volle 100% bij zijn. De wissel van Raskin in de rust tegen OHL en zijn aanwezigheid op de bank bij de aftrap in Kortrijk zijn daar het bewijs van. DH Sport voorspelt dan ook dat op 6 september Standard een nieuwe centrale middenvelder zal hebben om Raskin in het team te vervangen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie