Kompany overtuigde belofte Rode Duivel Zaroury:Hadden meteen een goede connectie

Kompany overtuigde belofte Rode Duivel Zaroury:"Hadden meteen een goede connectie"

31-08-2022 14:00

Burnley FC deze afgelopen zomer een erg Belgische look nadat Vincent Kompany er neerstreek en enkele ex-Jupiler Pro League-spelers naar de club haalde. Recent werd ook belofte Rode Duivel Anass Zaroury naar Burnley gehaald. De 21-jarige flankspeler gaf zijn eerste interview als Burnley-speler.

Op korte tijd van Lommel naar Sporting Charleroi en nu naar Burnley. Het gaat snel voor Zaroury. "Ik ben erg enthousiast, want het is de eerste keer dat ik uit België vertrek naar een club in een ander land." Zaroury voegde eraan toe dat hij voor zijn overstap naar Burnley eerst met Kompany gesproken had. "Hij belde me, we hadden een goed gesprek en het project was duidelijk, we hadden meteen een goede connectie", zo liet de jonge Belg optekenen.

Na één seizoen in de Jupiler Pro League bij Charleroi waagt Zaroury nu de stap naar de Engelse tweede klasse. Hij gaf aan er klaar voor te zijn. "Ik kijk ernaar uit om alles te geven en te tonen aan de mensen hier wat ik in mijn mars heb." Hij vertelde de Burnley-fans dat ze van hem veel plezier aan de bal mogen verwachten, alsook aanvallende dreiging. 

Burnley is dit seizoen een nieuwe weg ingeslagen met heel wat nieuwe spelers en een nieuwe speelstijl. Dat is volgens Zaroury een voordeel voor hem. "Ik denk dat het moeilijker is om bij een club aan te komen waar iedereen al jaren samenwerkt", zei Zaroury. "Nu met heel wat nieuwe spelers denk ik dat we iets heel moois kunnen neerzetten", aldus de ex-speler van Lommel en Charleroi. Hij voegde er nog aan toe dat hij er alles aan zal doen om Burnley te helpen promoveren.