Craven Cottage kleurt binnenkort nog wat meer Oranje: 'Kluivert naar Fulham'

Craven Cottage kleurt binnenkort nog wat meer Oranje: 'Kluivert naar Fulham'

30-08-2022 18:21

Justin Kluivert is definitief op weg naar Fulham. De Londenaren hebben een akkoord bereikt met AS Roma. Dat schrijft transferexpert Fabrizio Romano.

In Stadio Olimpico heeft trainer José Mourinho geen plek voor Kluivert, die vorig seizoen al werd verhuurd aan OGC Nice. Nu maakt de 23-jarige Nederlander op huurbasis de overstap naar Fulham, dat hem volgend jaar verplicht overneemt voor een bedrag van 9,5 miljoen euro. Kluivert had nog maar een contract voor één seizoen in Italië, waardoor Roma niets zag in een 'kale' huur.

Kluivert zal spoedig de medische keuring ondergaan in Londen, waarna de deal wordt afgerond. De vleugelaanvaller werd de afgelopen dagen ook gelinkt aan Ajax, dat een opvolger zoekt voor Antony. Van een terugkeer komt het dus niet. De Amsterdammers zijn inmiddels dicht bij de komst van Lucas Ocampos.

Kluivert, eenmalig Oranje-international, gaat bij Fulham samenspelen met zijn landgenoot Kenny Tete. Voor Nice was hij het afgelopen seizoen goed voor vier doelpunten en zes assists in 27 optredens in de Ligue 1.