Update: 'Olsson afwezig op training van RSC Anderlecht, vertrek loert om de hoek'

Update: 'Olsson afwezig op training van RSC Anderlecht, vertrek loert om de hoek'

30-08-2022 18:10 Laatste update: 31-08-2022 11:02
19

Volgens Aftonbladet en 1908.nl toont Feyenoord interesse in Kristoffer Olsson van RSC Anderlecht. De interesse zou serieus zijn, maar zijn zaakwaarnemer ontkent dat stellig. Donderdag verscheen Olsson niet op de training van paars-wit, iets wat zijn mogelijk vertrek kracht bijzet. 

Zweedse media claimen dat de deal praktisch rond is en Olsson op huurbasis (inclusief een optie tot koop) overkomt van Anderlecht, waar de middenvelder niet zeker is van een basisplaats. De entourage van Olsson zegt van niets te weten. Mocht Feyenoord daadwerkelijk in de markt zijn voor Olsson, dan heeft het nog ruim een dag om de transfer af te ronden. De transfermarkt in Nederland sluit op 31 augustus om 23.59 uur.

Vorig seizoen haalde Anderlecht Olsson voor circa vier miljoen euro weg bij FK Krasnodar. Voordien kwam de 27-jarige Zweed ook uit voor AIK, FC Midtjylland, Arsenal en Norrköping. Het contract van Olsson bij Anderlecht loopt nog tot de zomer van 2025. Onder Felice Mazzu is Olsson niet zeker van een basisplaats. 

Update: La Dernière Heure meldt intussen dat Olsson niet opdaagde op de training van woensdagochtend. Dat wijst volgens de krant op een mogelijks vertrek. Vanavond sluit de transfermarkt in Nederland, dus kan het goed zijn dat de middenvelder zijn transfer is gaan afronden.