VP 11: Trésor breekt door bij KRC Genk, Jutgla met twee treffers

VP 11: Trésor breekt door bij KRC Genk, Jutgla met twee treffers

30-08-2022 14:00 Laatste update: 23:30
3

Het gaat razendsnel in de Jupiler Pro League. Speeldag 6 is inmiddels ook al achter de rug. Deze elf spelers vielen ons op in het afgelopen weekend. 

Penaltyheld
Eupen leek in de laatste minuten nog een driepunter te verspelen tegen Westerlo. Tuur Dierckx zag zijn penalty echter gestopt worden door Lennart Moser. Het schoolvoorbeeld van punten pakken!

KRC Genk staat aan kop, maar boekte tegen Seraing nog maar de eerste clean sheet van het seizoen. Carlos Cuesta had een belangrijke rol en speelde in een zetel. Christian Burgess had veel geluk dat zijn handspel niet werd bestraft door buitenspel van Stroeykens, maar speelde verder onberispelijk. 

Op de rechterkant was Jelle Bataille van Antwerp een gesel voor KAA Gent. Op de linkerkant kiezen we deze keer voor Jason Davidsondie een solide match speelde voor Eupen.

Trésor als meest efficiënte
Bij OH Leuven was Mathieu Maertens opnieuw een uitblinker. Hij scoorde zelf en gaf een wereldpass op Al-Tamari, die helaas voor Maertens niet kon afwerken.

Vorig seizoen kwam hij er nauwelijks aan te pas, maar nu is Mike Trésor losgebroken bij KRC Genk. Hij tekende voor twee goals én een assist. Selim Amallah was minder aanwezig bij Standard, maar had aan één flits genoeg om KV Kortrijk uit te tellen.

Jutgla is dodelijk
Heel wat Belgische clubs hebben deze zomer een scorende spits gevonden. Club Brugge zag Ferran Jutgla opnieuw twee keer vieren. Gianni Bruno startte vanop de bank bij STVV, maar vond ook twee keer de netten. 

Bij Union zou Victor Boniface de nieuwe sensatie kunnen worden. De vervanger van Undav speelde een topwedstrijd tegen Anderlecht en pikte ook zijn goaltje mee.