UPDATE: 'Nice neemt Stengs niet meer op in kern, Antwerp-deal rond'

UPDATE: 'Nice neemt Stengs niet meer op in kern, Antwerp-deal rond'

30-08-2022 13:11 Laatste update: 18:41
34

Royal Antwerp FC zit in de race om Calvin Stengs van OGC Nice. Stamnummer 1 is echter niet alleen, ook PSV wilde hem binnenhalen, zo lijken ze de deal te willen kapen.

Zowel PSV als Antwerp zijn in gesprek met Stengs, melden Fabrizio Romano en het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren geven gas voor de zevenvoudig Oranje-international, maar wachten tegelijkertijd op duidelijkheid van hun Cody Gakpo, die mogelijk gaat vertrekken. Het is niet duidelijk of PSV Stengs als een serieuze optie beschouwt, wanneer Gakpo blijft. 

Mark van Bommel en Marc Overmars willen het plan van PSV dwarsbomen en Stengs voor de neus van de Eindhovense club wegkapen. Stengs heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst. Bij Antwerp kan Stengs de derde Nederlander worden, na Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp. Bij Nice stond hij de eerste drie competitieduels in de basis. Afgelopen weekend tegen Olympique Marseille zat Stengs op de bank.

Update: In Frankrijk is men zeker. Antwerp gaat Stengs op huurbasis overnemen van Nice. Er zou ook sprake zijn van een aankoopoptie. De clubs hebben de deal nog niet bevestigd.

Update: Nice gaf dinsdag zijn selectie vrij voor de match tegen LOSC. In totaal gaan er 21 spelers van Nice mee naar Lille. De naam van Stengs staat niet op de spelerslijst. Nog een extra teken dat de Nederlander op het punt staat een transfer te realiseren.