Vandereycken looft Antwerp-speler: Hij heeft pijnpunt blootgelegd

Vandereycken looft Antwerp-speler: "Hij heeft pijnpunt blootgelegd"

30-08-2022 09:00 Laatste update: 09:01
5

Antwerp is Europees uitgeschakeld, maar dendert wel door in de competitie met een 15 op 15. René Vandereycken was zondag positief verrast door Jelle Bataille

"Antwerp heeft een pijnpunt van AA Gent blootgelegd door Vadis Odjidja en Sven Kums een paar keer weg te trekken uit het centrum", aldus Vandereycken bij Het Belang Van Limburg. "Het was opvallend hoe Jelle Bataille zowel Odjidja als Kums met de bal aan de voet op snelheid het nakijken gaf. In het centrum kunnen die jongens in duel gaan of een slim foutje maken, maar eens ze op de flank moeten gaan verdedigen, ben je als tegenstander in het voordeel."

Bataille deed het middenveld van KAA Gent pijn. "Ik vond dat Bataille het, zeker na zo lang niet te hebben gespeeld, meer dan behoorlijk heeft gedaan. Met zijn snelheid op de flank, maar ook in verdedigend opzicht. Ik zeg niet dat hij nu plots de voorkeur moet krijgen op De Laet – dat zal de trainer wel bepalen afhankelijk van de situatie en de tegenstander – maar volgens mij heeft een speler als Bataille zeker de kwaliteiten om bij Antwerp te blijven."

Voor Bataille was het zijn eerste basisplaats van het seizoen. Hij mocht wel al een kwartier invallen op het veld van KV Mechelen (0-2).