Union haalt geen leedvermaak uit zege op Mazzu: Bijzonder om hem terug te zien

Union haalt geen leedvermaak uit zege op Mazzu: "Bijzonder om hem terug te zien"

29-08-2022 23:46
2

Union Saint-Gilloise blijft de ploeg van de hoofdstad. Tegen RSC Anderlecht haalde de revelatie van vorig seizoen het met 2-1. Een zege die hoe dan ook deugd doet, maar misschien nog een extra pigment krijgt omdat Felice Mazzu nu bij de tegenstander aan het roer stond? Niet zo, verzekert Bart Nieuwkoop.

Aan tafel bij Extra Time liet de Nederlander geen revanchegevoelens merken. "Het is gewoon bijzonder om hem terug te zien. Het is niet meer bijzonder om nu te winnen van hem en Anderlecht", klonk het. Het afscheid van Mazzu kwam er dan wel vrij abrupt, maar werd hem niet aangewreven. "Hij had wel een bericht gestuurd in onze groep. Geen sorry, want het is een prachtige stap voor hem geweest. Ik heb hem dan persoonlijk teruggestuurd."

Filip Joos ziet dat er voor negativisme en haat naar anderen toe eigenlijk geen ruimte is bij Union. "Dat moet je echt zeggen: die supporters deden dat goed. Er werd niet uitgefloten", zag hij, alvorens te vergelijken. "Ik heb de terugkeer van Philippe Clement naar de Freethiel meegemaakt. Toen gooiden ze bankbiljetten met zijn hoofd op naar Clement."

Erbovenop zitten
Mazzu ging bij zijn terugkeer in het Dudenpark dus onderuit. Na afloop wees hij die nederlaag vooral toe aan een gebrek aan duelkracht en strijdvaardigheid. "Ik denk dat dat wel voor een stuk klopt", beaamt Francky Van der Elst. Daarin ziet de analist een verschil tussen Anderlecht en Union. "Iedere keer zeg je: "we moeten goed beginnen". Het hangt er gewoon van af wat er in de groep zit. Bij Union is dat het DNA van de groep. Er zit voetballend vermogen, maar de jongens zitten er ook vanaf het begin bovenop."

"Op dat vlak is dat eerste doelpunt van Union iconisch", pikte Joos nog verder in. "Boniface draait goed door, maar de pass wordt onderschept. Veel spelers lopen dan terug in positie, zeker in het begin van de wedstrijd, om wat af te tasten. Maar jij (Nieuwkoop, nvdr.) gaat aanvallen en zo lijdt Amuzu balverlies", besloot hij.