Teleurstelling bij Westerlo: Te veel spelers die onder hun niveau speelden

Teleurstelling bij Westerlo: "Te veel spelers die onder hun niveau speelden"

29-08-2022 12:35 Laatste update: 12:43
1

KVC Westerlo liep zondag een kater op in eigen huis tegen Eupen. De Kemphanen verloren met 0-1 en na de wedstrijd blikten verdediger Rubin Seigers en trainer Jonas De Roeck terug op de teleurstellende partij.

"Verdedigend stond het wel goed, maar aan de bal vonden we te weinig de oplossing en de vrije man", zei Seigers. "Er waren te veel spelers die onder hun niveau speelden", voegde de verdediger eraan toe. Westerlo was tegen Eupen zeer dicht, namelijk elf meter, bij een gelijkspel. Tuur Dierckx miste in de slotfase namelijk een penalty. "Het heeft geen zin om Tuur nu te beginnen afbreken", verdedigde Seigers zijn ploegmaat.

Ook trainer Jonas De Roeck kwam na de wedstrijd uitleg geven. Volgens de T1 van Westerlo was het de minste wedstrijd van dit seizoen. We gaven defensief weinig weg, dus wel positief dat we daarop kunnen terugvallen", analyseerde De Roeck. Volgens hem had een gelijkspel een correctere uitslag geweest.

De komende twee weken moet Westerlo opnieuw vol aan de bak. Het trekt naar de Bosuil en op de speeldag daarna ontvangt het Anderlecht. Volgens De Roeck verandert dat niets aan de manier waarop hij naar de wedstrijden kijkt. "Elke wedstrijd is moeilijk. Ik maak geen onderscheid tussen Antwerp of Eupen", aldus De Roeck.