De 5 van 1B: Jonge Argentijn overklast Jong Genk, Rocha schiet weer met scherp

29-08-2022 11:00 Laatste update: 22:45
8

1B wordt vaak gezien als een lelijk eendje in het Belgische voetbal vanwege haar format, maar wie de Challenger Pro League op de voet volgt, ziet ongetwijfeld ook de schoonheid van het Belgische tweede niveau. Die schoonheid vertaalt zich onder meer in spelers die het verschil maken en dit zijn vijf spelers die afgelopen weekend uitblonken in 1B.

Agustin Anello
Lommel won de streekderby tegen Jong Genk en dat heeft het onder meer te danken aan Agustin Anello. De 20-jarige Argentijn was dé uitblinker bij Lommel met een assist en twee goals. Nadat hij voor rust de aangever was voor de 0-1, zette Anello vlak voor het uur een vrijetrap om in een doelpunt waardoor Lommel op een comfortabele 0-2-voorsprong kwam. Niet veel later legde de Lommelse flankspeler de wedstrijd helemaal in een plooi: met een fraai afstandsschot legde Anello de 0-3-eindstand vast.

Daniel Maderner
Vorig seizoen al een sleutelspeler bij Beveren en ook dit seizoen lijkt Maderner onvervangbaar voor De Waaslanders. De 26-jarige Oostenrijker was de meest dreigende man in geel-blauw tegen RSCA Futures. Na 21 minuten trapte Maderner de 1-1 tegen de touwen en ook daarna toonde de spits van Beveren zich erg bedrijving. Twintig minuten voor tijd zette hij, met een knap stift balletje, Ribeiro Costa alleen voor doel, maar die vergat af te werken. Ondanks zijn goede wedstrijd kon Maderner zijn ploeg niet verder helpen dan een 2-2-gelijkspel. Beveren kon in drie wedstrijden nog niet winnen in 1B.

Nacho Miras
In Deinze – Virton eisten de doelmannen de hoofdrol op. Virton-doelman Thomas Vincensini keepte een erg goede partij, maar het was zijn collega aan de overkant die het nog wat beter deed. Nacho Miras, die bij Deinze zijn debuut maakte, pakte uit met enkele belangrijke reddingen. Vooral op het einde van de wedstrijd kwam de Spanjaard nog met een knappe save en zorgde er zo voor dat Deinze een punt thuis hield.

Nicholas Rizzo
In drie wedstrijden verloor S16 nog niet. De beloften van Standard behaalden afgelopen weekend hun eerste driepunter op het veld van FCV Dender EH. De 0-1-overwinning betekende ook de eerste clean sheet voor S16 en dat heeft het onder meer te danken aan Nicholas Rizzo. De 22-jarige Italiaan hield centraal achterin de rangen van de jonge Rouches gesloten. Rizzo speelde de volle 90 minuten en toonde zich erg matuur tegen Dender.

Leandro Rocha
Dat Lierse Kempenzonen in de eerste weken van het nieuwe seizoen meedraait in de top van het klassement, heeft het onder meer te danken aan Leandro Rocha. De Portugees is met vijf goals in drie speeldagen alleen topschutter in 1B en ook in de 2-3-overwinning van Lierse tegen Beerschot vond Rocha de weg naar doel. Met twee rake kopballen had de 25-jarige spits een groot aandeel in de geel-zwarte overwinning.