Explosief verhaal in Frankrijk: 'Mathias Pogba probeert broer Paul af te persen'

Explosief verhaal in Frankrijk: 'Mathias Pogba probeert broer Paul af te persen'

29-08-2022 08:03
5

De Franse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke afpersing van Paul Pogba. Volgens onder meer AFP en France Info is uitgerekend zijn broer Mathias Pogba één van de verdachten.

Paul Pogba zou de politie er zelf op geattendeerd hebben dat zijn broer hem probeert af te persen. Van de middenvelder van Juventus wordt dertien miljoen euro geëist om te voorkomen dat er belastende video's worden verspreid.

Mathias Pogba kondigt 'explosieve onthullingen' aan, omdat zijn broer leugens zou vertellen aan de politie. "De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdient het om bepaalde dingen te weten", zei de broer van Paul Pogba. Hij zou ook onthullingen doen over zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, die de taken overnam van de in april overleden Mino Raiola.

Paul Pogba stelt 'helaas niet verrast te zijn' door die aankondiging. Volgens France Info heeft hij de politie al verteld over een incident in Parijs, waarbij hij door voormalige jeugdvrienden en twee gemaskerde mannen met wapens werd aangesproken. Ook broer Mathias zou dus onderdeel zijn van de groep, die dertien miljoen van hem verlangt. Het management van de Franse international spreekt van criminelen, die hem bedreigen en proberen af te persen.

Pogba keerde deze zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. Zijn broer Mathias is momenteel clubloos.