PSG worstelt met Monaco van Clement, maar Neymar voorkomt nederlaag vanop de stip

28-08-2022 22:47

Philippe Clement heeft de sterrenploeg van Paris Saint-Germain een poets gebakken. Zijn AS Monaco hield zich knap staande in de hoofdstad en nam een punt mee naar huis. Dat betekende meteen het eerste puntenverlies voor PSG.

PSG, met de topvoorhoede bestaande uit Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi, had het in de beginfase lastig en kwam dan ook op achterstand. Kevin Volland haalde na twintig minuten de trekker over. Tot aan de eerste helft bleef PSG het lastig hebben met Monaco. Lionel Messi schoot vanaf een meter of twintig op de paal en ook Kylian Mbappé raakte in de rebound het aluminium. Verder dan dat kwam PSG niet.

Vlak na de theepauze liet Monaco via Wissam Ben Yedder een grote kans op 0-2 lopen, waarna het woord even aan PSG was. Kansen waren er voor Neymar, de Braziliaan had eerst pech, maar rondde met nog twintig minuten op de klok alsnog af. Dat deed hij vanaf de stip, na een gegeven strafschop die hij zelf versierde.

In de slotfase voorkwam Monaco-doelman Alexander Nubel nog dat PSG er alsnog met de zege vandoor ging. PSG gaat op doelsaldo aan kop in de Ligue 1.