UPDATE: 'Dossier-Balanta hangt af van mogelijk vertrek van Cimirot bij Standard'

UPDATE: 'Dossier-Balanta hangt af van mogelijk vertrek van Cimirot bij Standard'

28-08-2022 18:52 Laatste update: 22:27
32

Voor Eder Balanta zit er dan toch een nieuw avontuur in België aan te komen. De middenvelder is overbodig bij Club Brugge en mag andere oorden opzoeken. Standard wil daarvan profiteren.

Dat nieuws weet men bij Het Laatste Nieuws. Balanta kreeg dit seizoen nog minuten onder Carl Hoefkens, maar werd uiteindelijk overbodig bevonden door Blauw-Zwart. De Colombiaan mag op zoek naar een nieuwe ploeg en dat kan Standard worden.

De Rouches zoeken al even naar versterking op het middenveld en hopen een extra concurrent/vervanger voor Gojko Cimirot te vinden. Dat kan Balanta worden, die door de mogelijke komst van Raphael Onyedika helemaal niet meer moet hopen op speelminuten bij Blauw-Zwart.

De 29-jarige Balanta werd in de zomer van 2019 door Club Brugge in huis gehaald en was jarenlang een sterkhouder op het middenveld. Hij werd ook enkele keren verkozen tot speler van de maand, maar kreeg bij Club Brugge toch te horen te mogen vertrekken.

Update: Ook Sacha Tavolieri maakt gewag van de interesse van Standard in Balanta. De Waalse journalist stelt echter dat in Luik in eerste instantie een uitgaand transferdossier op tafel ligt: dat van Gojko Cimirot. De Bosniër zou al meermaals aangegeven hebben liefst andere oorden op te zoeken. Als Cimirot ook echt verkast, komt er ruimte vrij voor Balanta. Op financieel vlak zou de huidige Bruggeling een gelijkaardig loon hebben als Cimirot, zo'n anderhalf miljoen euro bruto per jaar.