Club NXT mag vieren en boekt overtuigende eerste zege tegen RWDM

28-08-2022 17:48
20

Club NXT is erin geslaagd om voor het eerst dit seizoen te winnen. In eigen huis was het te sterk voor het ambitieuze RWDM. De jonkies van Club Brugge haalden het met 2-1 van de bezoekers uit Brussel.

Bij Club NXT kwam er na de nederlaag tegen Lierse SK een serieuze kwaliteitsinjectie en kregen flink wat andere jongens een kans. Owen Otasowie, Senne Lammens, Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Cisse Sandra zakten af naar de U23 ploeg en moesten de jonkies van Club Brugge tegen RWDM aan punten helpen.

Dat bleek aanvankelijk ook te gaan helpen. Blauw-Zwart nam de wedstrijd al snel helemaal in handen en bleek de gevaarlijkste ploeg te zijn, met enkele kleine kansjes. Het was vooral de snelle Antonio Nusa die vaak werd gezocht en voor de creativiteit moest zorgen.

Die Nusa kwam niet tot scoren, maar was net voor het half uur wel goed voor de assist. Na een knappe actie bediende hij Cisse Sandra, die de bal in doel wist te werken. Verdiend loon naar werken.

Een echte reactie van RWDM kwam er niet. DE Brusselaars bleven het moeilijk hebben om tot het doel van keeper Lammens te geraken en scoorden voor rust dan ook niet meer. Bij NXT kreeg men nog enkele kansjes, maar bleef het 1-0.

Coach Euvrard wilde in de tweede helft ongetwijfeld een reactie zien en dat hadden spelers van RWDM ook begrepen. Ze kwamen met andere intenties op het veld en gingen nu wel vol voor een doelpunt. En daarvoor werden de Brusselaars ook beloond. De druk van RWDM zorgde na negen minuten voor de gelijkmaker.

De reactie van Blauw-Zwart liet echter niet op zich wachten. Enkele minuten later kregen we een knappe actie van Mbamba te zien, die de bal voorbij Defourny wist te schuiven met zijn mindere linkervoet. NXT alweer op voorsprong.

In het slot ging RWDM nog vol voor die gelijkmaker en probeerde het NXT naar achteren te drukken. Het werd echter een frustrerend slot voor de bezoekers, die een volwassen spelend NXT niet meer in de problemen kon brengen. Het bleef dan ook 2-1.