Benfica-coach heeft slecht nieuws voor Vertonghen: De beste spelers opstellen

Benfica-coach heeft slecht nieuws voor Vertonghen: "De beste spelers opstellen"

28-08-2022 19:31 Laatste update: 19:33
2

Bij Benfica moet Jan Vertonghen voorlopig niet hopen op speelminuten. Onder coach Roger Schmidt komt de verdediger amper aan de bak en daar lijkt ook weinig verandering in te gaan komen.

Vertonghen was vorig seizoen nog een basispion bij Benfica, maar daar is sinds de komst van Schmidt verandering in gekomen. De verdediger komt amper nog in actie en verloor zijn plek aan Morato.

Er lijkt ook amper iets op te wijzen dat Vertonghen binnenkort meer speelminuten zal krijgen bij Benfica. "Ik heb een plan voor alle spelers, maar we moeten altijd proberen het beste team op het veld te hebben", gaf Schmidt aan op een persconferentie.

"Ik ken het verhaal van Jan. Hij is een uitstekende speler en een goed mens", ging Schmidt verder. "Hij was basisspeler bij andere grote clubs, zoals Benfica. Maar op dit moment is het wat het is: ik moet de beste spelers opstellen en op dit moment doet Morato het goed", besloot hij.

Het is ook nog maar de vraag of Vertonghen ook bij Benfica zal blijven. De 35-jarige verdediger kan alvast rekenen op interesse uit de Premier League en ook enkele ploegen uit België toonden naar verluidt interesse in Vertonghen.