Jonge Belg Peersman hoopt op PSV-doorbraak: 'Heb echt veel geleerd'

Jonge Belg Peersman hoopt op PSV-doorbraak: 'Heb echt veel geleerd'

28-08-2022 21:24

Kjell Peersman stond de afgelopen weken bij Jong PSV tegenover Willem II, Heracles Almelo en PEC Zwolle. Onze achtienjarige landgenoot zegt ontzettend veel te hebben geleerd van deze 'eredivisie-ontmoetingen' en hoopt later de eerste doelman van PSV te worden. 

Met de komst van Walter Benítez en Boy Waterman bleef een mogelijke plek in het eerste elftal vooralsnog uit. De jonge doelman pakte tot nu toe vier punten uit vier wedstrijden met Jong PSV. "Dit zijn de wedstrijden waar je ongelooflijk veel van kunt leren", zegt Peersman over het treffen met de gedegradeerde Eredivisie-ploegen tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Ik heb er al eentje achter de rug bij Willem II en nu weer voor zo'n vol en fanatiek thuisvak. Eerlijk gezegd geniet ik daar wel van, van een beetje stevige sfeer. Als keeper moet je in zulke situaties kalm blijven en het is mooi dat ik op deze leeftijd al in eredivisiewaardige stadions kom."

"Dit helpt mij om mijn doel op de lange termijn te bereiken", vervolgt de doelman. "Ik wil later in het eerste elftal keepen en eerste doelman van PSV worden. Nu is het nog trainen en leren, maar op termijn wil ik er staan. Voor mij is dit jaar een fantastische kans, met heel veel wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie", besluit de achttienjarige sluitpost.