OFFICIEEL: RWDM haalt  op twee dagen tijd zeven nieuwe spelers binnen

OFFICIEEL: RWDM haalt op twee dagen tijd zeven nieuwe spelers binnen

28-08-2022 14:45

RWDM begon het nieuwe 1B-seizoen met een vier op zes na een gelijkspel bij Virton en een overwinning tegen Dender. De Brusselse club is wel nog aan het bouwen aan haar team van dit seizoen. Op twee dagen tijd heeft RWDM zeven (!) nieuwe spelers voorgesteld.

Donderdag kondigde RWDM de komst van vier Brazilianen aan die alle vier overkomen van Botafogo. Het gaat om verdedigende middenvelder Gustavo Bonatto Barreto (26), linksvoor Sebastião Enio Santos (21), vleugelaanvaller Rikelmi valentim Dos Santos (21) en Robson Tosta Da Silva Junior (21), of kortweg Juninho.

Vrijdag stelden de Molenbekenaren nog twee spelers voor. De 19-jarige aanvaller Luka Plage die overkomt van Crystal Palace. Plage speelde afgelopen seizoen wel voor Derby County in de Engelse tweede klasse, waar hij in 26 wedstrijden goed was voor vier goals en twee assists. Ook centrale verdediger Jake O'Brien (21) komt over van de beloften van Crystal Palace. 

Zaterdag maakte RWDM dan ook nog de komst van verdedigende middenvelder Luis Oyama aan. Ook deze 25-jarige Braziliaanse Japanner komt over van Botafogo. 

Dat RWDM zoveel spelers wegplukt bij Botafogo en Crystal Palace is niet vreemd. De eigenaar van RWDM, John Textor, is ook eigenaar van de Botafogo en meerderheidsaandeelhouder bij Crystal Palace.