Union gaat groen: Vrouwenploeg speelt dit seizoen in eco-verantwoorde truitjes

Union gaat groen: Vrouwenploeg speelt dit seizoen in eco-verantwoorde truitjes

28-08-2022 14:00

Union Saint-Gilloise is de afgelopen twee seizoenen getransformeerd van een relatief onzichtbare 1B-club naar een club die nu in heel België opnieuw bekend is. Daar plukt ook het vrouwenteam van USG de vruchten van. De damesploeg van Union sloot namelijk een deal met een bedrijf dat eco-vriendelijke truitjes produceert.

'Een truitje dat 100% eco-verantwoord is voor onze vrouwenafdeling', zo kondigde Union de nieuwe truitjes van kledingsponsor NOLT aan via haar officiële kanalen. 'De trainings- en wedstrijduitrusting van NOLT is namelijk gemaakt van post-consument plastic afval dat wordt gerecycled en getransformeerd, en een deel daarvan wordt teruggewonnen uit de Middellandse zee', zo schreef Union op haar webstek.

De nieuwe truitjes van Union worden vanuit een zeer milieuvriendelijk oogpunt gemaakt. 'Het recycleren van plastic tot een nieuwe stof bespaart 59% energie en 32% CO2-uitstoot', schreef de Brusselse club. De truitjes zien er qua ontwerp erg gelijkaardig uit met die van de mannenploeg. Ook de uittruitjes zullen door NOLT ontworpen worden.