Geraerts over Mazzu (RSCA): “Ik werk in het verlengde van Felice bij Union”

Geraerts over Mazzu (RSCA): “Ik werk in het verlengde van Felice bij Union”

28-08-2022 12:02
4

Union Saint-Gilloise speelt op zondag de topper tegen RSC Anderlecht. Felice Mazzu keert op de zesde speeldag terug naar het Dudenpark. Karel Geraerts zal erop gebrand zijn om zijn vorige collega af te troeven in het onderlinge duel. 

In een interview met Sudinfo spreekt Geraerts over de inspiratie die Mazzu voor hem is. "We hebben samen heel wat mooie momenten beleefd", herinnert Geraerts zich. Hij kijkt dan ook uit naar het duel van zondag. 

“Het zal een genoegen zijn hem weer te zien, met hem te praten en gedachten uit te wisselen. Maar als de wedstrijd eenmaal begint, willen we allebei winnen”, besluit Geraerts. 

Toch is het werk van Geraerts zeker geen copy-paste van vorig seizoen onder Mazzu. Hij heeft wel dezelfde tactische opstelling aangehouden als de afgelopen twee seizoenen. Die beroemde 3-5-2 heeft grotendeels zijn vruchten afgeworpen. En hij heeft dezelfde filosofie behouden van vooruit spelen, winnen en aanvallen. "Het is waar dat ik werk in het verlengde van Felice. Omdat we veel succes hebben gehad met deze manier van spelen", geeft hij toe.