Het duurde een tijdje, maar Barcelona schrijft Koundé als vijfde aanwinst in

Het duurde een tijdje, maar Barcelona schrijft Koundé als vijfde aanwinst in

27-08-2022 21:27

FC Barcelona heeft eindelijk Jules Koundé weten in te schrijven voor de Primera División. De verdediger kan daarom zondag meedoen in het duel met Real Vallalodid. Voor de Catalanen eindigt daarmee een wekenlange race tegen de klok.  

Op de officiële website van La Liga is te zien dat Koundé ingeschreven staat als speler, waarmee de zaak rond is. Barcelona moest deze transferperiode uit een hoop vaatjes tappen om enkele grote aankopen te doen. De club verkocht meermaals een deel van de televisierechten en gebruikte dat geld om spelers als Robert Lewandowski en Koundé vast te leggen. 

Barça gaf deze transferperiode ruim 150 miljoen euro uit en haalde Raphinha, Lewandowski, Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen naar Spanje toe. Van de vier aanwinsten werden er vier vrij snel ingeschreven, maar vanwege de financiële noodsituatie moest er lang worden gewacht tot Koundé officieel werd ingeschreven. Onder meer Memphis Depay en Frenkie de Jong staan, mede vanwege de financiële malaise, voor een vertrek wat de clubleiding betreft. Barcelona speelde tot nu toe twee wedstrijden in de Spaanse competitie en staat zesde met vier punten.