Liverpool haalt zwaar uit met Premier League record, Haaland met hattrick bij City

27-08-2022 18:03 Laatste update: 18:10
4

Liverpool heeft zaterdag een ongekende zege geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp was met liefst 9-0 te sterk voor Bournemouth. Manchester City kwam een achterstand te boven tegen Crystal Palace dankzij een hattrick van Erling Haaland.

Liverpool - Bournemouth 9-0
Liverpool verkeerde dit seizoen zeker nog niet in grootse doen. Na gelijke spelen tegen Fulham en Crystal Palace werd vorig weekeinde verloren bij aartsrivaal Manchester United. Als er al sprake was van enige onrust, dan is die zaterdag de kop ingedrukt. The Reds waren werkelijk niet te stoppen tegen Bournemouth, dat geen idee had wat het overkwam. Al na drie minuten opende Luis Díaz de score en na zes minuten sloeg Harvey Elliott ook al toe: 2-0.

Het bleek de opmaat voor een monsterscore. Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino én Virgil van Dijk voerden de score verder op voor rust. In de tweede helft ging Liverpool op dezelfde voet verder. Na een eigen doelpunt van Mepham bepaalden Firmino, Fábio Carvalho en Díaz de eindstand op 9-0. Daarmee wist Liverpool slechts nét niet de dubbele cijfers te halen. Het is desondanks een Premier League-record.

Manchester City - Crystal Palace 4-2
Manchester City, met Kevin De Bruyne in de basis, beleefde een valse start tegen Crystal Palace, dat in het Etihad Stadium brutaal een 0-2 voorsprong nam. Al na drie minuten zag John Stones de bal in het doel verdwijnen nadat hij ongelukkig de bal tegen zich aan kreeg bij een vrije trap. Joachim Andersen maakte na twintig minuten de 2-0 uit een hoekschop, waardoor de ploeg van manager Pep Guardiola moest vrezen voor puntenverlies.

In de tweede helft bracht Bernardo Silva de spanning echter terug. Vervolgens eiste Erling Haaland de hoofdrol op. De Noor kopte raak op aangeven van Phil Foden, was het eindstation van een vlotte aanval en hij maakte zijn derde na een fraaie pass van Ilkay Gündogan: 4-2. Het is voor Haaland zijn eerste hattrick namens The Citizens.

Chelsea - Leicester City 2-1
Chelsea leek zich al snel in de nesten te werken tegen Leicester City, waar Dennis Praet en Youri Tielemans in de basis begonnen. Conor Gallagher kreeg al na een halfuur zijn tweede gele kaart voor een stevige tackle op Harvey Barnes. Toch trokken The Blues aan het langste eind. Raheem Sterling nam zijn nieuwe werkgever bij de hand. Hij opende de score kort na rust door van net buiten het strafschopgebied fraai raak te schieten. Na ruim een uur tekende hij ook voor de 2-0, voordat Barnes iets terugdeed.