Tegenstanders Union en Club Brugge winnen overtuigend in de Bundesliga

27-08-2022 17:33
1

Bayer Leverkusen heeft de eerste zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. Borussia Dortmund herstelde zich van de misstap van vorige week en won nipt bij Hertha BSC.

FSV Mainz - Bayer Leverkusen 0-3
De tegenstander van Club Brugge heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen geboekt. Exequiel Palacios tekende na een halfuur voor de 0-1, waarna Frimpong de score verdubbelde na goed werk van Moussa Diaby. Twee minuten later sloeg de Nederlandse rechtsback nogmaals toe. Hij profiteerde van geklungel bij Mainz, sprintte met de bal naar het doel, omspeelde de keeper en schoof zuiver binnen: 0-3.

Leverkusen zat daarmee al vroeg op rozen en in de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Piero Hincapié en Bakker gingen nog met hun tweede gele kaart van het veld, maar de zege kwam niet in gevaar. Bij Leverkusen viel Odilon Kossounou (ex-Club Brugge) twintig minuten voor tijd in.

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-1
Borussia Dortmund deed het zonder Thomas Meunier en Thorgan Hazard, die pas na 67 minuten voetballen invielen. Anthony Modeste werd voorin in zijn rug gesteund door Julian Brandt, Marco Reus en Karim Adeyemi. De spits zette Die Schwarzgelben zelf op het goede spoor door raak te koppen uit een voorzet van Salih Özcan. Het bleek meteen het enige doelpunt van de wedstrijd, want Hertha wist zich met niet terug te knokken. Die Schwarzgelben hebben nu negen punten uit vier duels.

Schalke 04 - Union Berlin 1-6
Union-tegenstander Union Berlin maakte zaterdag zwaar indruk op bezoek bij Schalke 04. Het won met maar liefst 1-6! De ploeg uit Berlijn liet geen spaan heel van Schalke 04. Becker scoorde twee keer, net zoals Michel.