OFFICIEEL: Geen West Ham voor Vanaken, wel nieuw contract bij Club Brugge

OFFICIEEL: Geen West Ham voor Vanaken, wel nieuw contract bij Club Brugge

31-08-2022 13:40 Laatste update: 13:55
168

Voor Hans Vanaken komt er dan toch geen vertrek richting West Ham United aan. De middenvelder werd lang in verband gebracht met de Londenaren, maar heeft besloten om bij Blauw-Zwart te blijven én te verlengen tot 2027.

Dat maakte Club Brugge zelf bekend via de officiële kanalen. Vanaken had nog een contract tot medio 2025 en kon Blauw-Zwart deze zomer verlaten voor een avontuur in Engeland. West Ham United-coach David Moyes was een grote fan en hoopte de Rode Duivel in huis te kunnen halen. Zover is het echter niet gekomen.

West Ham probeerde tot drie keer toe Club Brugge met een bod te overtuigen om Vanaken te laten gaan, maar dat werd steeds afgewezen. De Bruggelingen waren absoluut niet van plan om de belangrijke pion te laten gaan én hebben besloten om zijn contract nu ook te verlengen tot 2027.

Mooie cijfers
Zo komt er dan toch nog geen einde aan het 'verhaal-Vanaken' bij Club Brugge. De Rode Duivel kwam tot dusver zeven seizoenen uit voor Blauw-Zwart en won daarin vijf keer de titel, vier keer de Belgische Supercup en ontving ook twee keer de Gouden Schoen.

Hij heeft voorlopig 346 partijen voor Club Brugge gespeeld, waarmee hij nipt minder doet dan Ruud Vormer (355 partijen) en ook nipt buiten de top-tien van meeste wedstrijden voor Club Brugge valt. Op de tiende plek staat momenteel Sven Vermant met 411 partijen. De absolute recordhouder is Franky Van der Elst met 616 wedstrijden.