Manchester United boekt tweede zege op rij, Lavia en Southampton onderuit

Manchester United boekt tweede zege op rij, Lavia en Southampton onderuit

27-08-2022 15:57
4

Manchester United lijkt de stijgende lijn te pakken te hebben in de Premier League. Na de zege op Liverpool werd zaterdag ook Southampton, waar Romeo Lavia in de basis begon, verslagen door The Mancunians: 0-1.

Aanwinst Casemiro begon nog op de bank bij United, net als Cristiano Ronaldo. Coach Erik Ten Hag sleutelde namelijk niet aan zijn basisformatie. United kreeg in de eerste helft de bal van Southampton, maar deed daar eigenlijk weinig mee. 

Na een kleine twintig minuten was United het dichtst bij een treffer. De bezoekers kregen wel vier kansen in de scrimmage, maar Bruno Fernandes, Anthony Elanga en Eriksen verzuimden de trekker over te halen. Aan de andere kant kwam United goed weg toen Bella-Kotchap overschoot en David de Gea een inzet van Che Adams keerde. Veel meer gaf de ploeg van Ten Hag echter niet weg.

In de tweede helft probeerde onder meer Scott McTominay het in kansrijke positie, maar het was Fernandes die op prachtige wijze de ban brak. Elanga verrichte het voorwerk, de voorzet was van Diogo Dalot en de Portugese spelmaker volleerde raak.

Veel meer indruk wist United niet te maken, maar de punten werden over de streep getrokken. Southampton voerde druk nog wel flink op en werd met name gevaarlijk via standaardsituaties, maar De Gea keerde een kopbal van Joe Aribo met een knappe reflex. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie