Vadis en Nainggolan laten zich uit over vertrek van Vanaken bij Club Brugge

Vadis en Nainggolan laten zich uit over vertrek van Vanaken bij Club Brugge

27-08-2022 16:44
17

Het is nog maar de vraag of we Hans Vanaken nog lang in het shirt van Club Brugge te zien zullen krijgen. De middenvelder staat hoog op de verlanglijst van West Ham United en kan richting Engeland trekken. Volgens Vadis Odjidja en Radja Nainggolan moet Club Brugge echter niet vrezen voor een grote leegte na zijn vertrek.

Voor Nainggolan is het namelijk duidelijk: zelfs na een vertrek van Vanaken zal Club Brugge nog steeds een sterke ploeg blijven. "Brugge blijft Brugge, of Vanaken er nu bij is of niet", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Misschien wordt zijn vervanger wel een smaakmaker? Voor mij is iedereen vervangbaar in het voetbal. Of ge moet Messi of ­Ronaldo heten."

Odjidja oordeelt ook dat Vanaken absoluut vervangbaar is. Volgens hem kon hij zich ook door zijn ploegmaats in de spotlights spelen. "Brugge werkte de laatste jaren steeds met goeie buitenspelers. Dat heeft in zijn voordeel gewerkt. Ze hadden steeds drie, vier spelers die echt gevaarlijk waren, waardoor hij ervan kon profiteren. Het moest niet alleen van hem komen", klinkt het.

In het verleden gaf Nainggolan al aan niet helemaal onder de indruk te zijn van Vanaken. Dat herhaalt hij nu ook. "Hij is niet het type waarvan ik persoonlijk houd. Zijn statistieken spreken vooral voor hem. Hij kan niet in de match zitten maar boef, Vanaken duikt op en lost het op voor Brugge. Dat deed hij vaak", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie