Bakkali (ex-Anderlecht) wil bewijzen dat talent er nog inzit: 'Wil terug plezier'

Bakkali (ex-Anderlecht) wil bewijzen dat talent er nog inzit: 'Wil terug plezier'

27-08-2022 10:44
5

Zakaria Bakkali was nog niet zo lang geleden een van de grootste talenten op de Europese velden, maar na een breuk met PSV ging het snel bergafwaarts. De ex-Anderlecht-speler probeert nu bij RKC Waalwijk zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"Ik mis de periode van mijn doorbraak zeker", vertelt het voormalig toptalent in gesprek met NOS. "Toen was ik alleen maar met voetbal bezig en had ik echt plezier. Die tijd moet terug gaan komen." Bakkali wil bij RKC kijken of hij weer in het ritme kan komen van een echte voetballer. Mede door blessures heeft hij de verwachtingen die om hem heen hingen, nooit echt kunnen waarmaken.

Bakkali kreeg in 2013 voor het eerst zijn kans in het eerste elftal van PSV. Onder leiding van trainer Phillip Cocu, maakte hij enorme indruk. Mede door de wedstrijd tegen NEC, waar hij als zeventienjarige speler de jongste voetballer ooit werd met een hattrick in de Eredivisie. Na een vertrek door de achterdeur bij PSV kwam de dribbelaar bij Valencia terecht. Maar in Spanje kwam zijn talent nooit meer zo uit de verf als bij PSV. Na avonturen bij Deportivo La Coruna, Anderlecht en Beerschot is Bakkali nu terug in Nederland om te laten zien dat dat talent er wel degelijk nog steeds in zit.

De pas 26-jarige Bakkali baalt ook nog steeds van de manier waarop hij vertrok uit Eindhoven. "Ik voelde me een beetje onder druk gezet toen. Als ik niet zou bijtekenen betekende dat ook dat ik niet meer zou spelen. PSV is heel lang goed voor me geweest, maar de laatste anderhalf jaar waren er problemen. Ik neem mezelf daarin niets kwalijk. Het gesprek toen met Marcel Brands ging gewoon goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie