'Napoli werkt aan megadeal: Cristiano Ronaldo als opvolger van Mertens'

'Napoli werkt aan megadeal: Cristiano Ronaldo als opvolger van Mertens'

26-08-2022 10:14
10

Cristiano Ronaldo draagt in de Champions League straks mogelijk het shirt van Napoli. De voormalige club van Dries Mertens richt de pijlen op de Portugese ster van Manchester United, melden Gianluca di Marzio en Tuttosport.

De in Turijn gevestigde sportkrant plaatst Ronaldo vrijdagochtend op de voorpagina. Zaakwaarnemer Jorge Mendes zou druk bezig zijn om een deal mogelijk te maken. Daarbij wordt vooral gekeken naar een verhuurperiode van één seizoen, terwijl Victor Osimhen de omgekeerde weg kan bewandelen. Napoli verlangt naar verluidt wel honderd miljoen euro voor de 23-jarige Nigeriaan, verspreid over drie termijnen.

Volgens Tuttosport stemmen technisch directeur Darren Fletcher en manager Erik ten Hag inmiddels in met een vertrek van Ronaldo, die per se in de Champions League wil uitkomen. Manchester United is zelfs bereid om 75 procent van het salaris van de 37-jarige aanvaller te blijven betalen. Ronaldo heeft nog een contract voor één seizoen op Old Trafford, maar The Mancunians hebben de optie om deze met nog een jaar te verlengen.

Tuttosport spreekt van 'een zeer complexe operatie', maar weet dat Jorge Mendes volop aan het bemiddelen is. 'Een paar dagen geleden leek een transfer van Ronaldo naar Napoli nog gekkenwerk, nu is het daadwerkelijk mogelijk', klinkt het. Ronaldo moet Napoli een impuls geven in de Champions League. 'Liverpool is de favoriet om door te gaan, daarachter strijden Ajax, Napoli en Rangers op (nagenoeg) gelijke voet voor de tweede plek in Groep A. Wat zou er nodig zijn om Napoli net die voorsprong te geven ten opzichte van de tegenstanders? Een beetje Europese ervaring die Napoli kan binnenhalen met Ronaldo.'