'City slaat PSG-bod uit 'angst' af: Silva weigert nieuw contract in Manchester'

'City slaat PSG-bod uit 'angst' af: Silva weigert nieuw contract in Manchester'

26-08-2022 09:29
4

Paris Saint-Germain heeft een bod uitgebracht van zeventig miljoen euro op Bernardo Silva. Manchester City wil de 28-jarige spelmaker echter niet verkopen aan de Franse kampioen en heeft het bod afgeslagen, meldt The Times.

Volgens de Britse kwaliteitskrant is de clubleiding van PSG ervan overtuigd dat angst de reden is achter de afwijzing van City. De Premier League-topclub zou vrezen dat de komst van Silva het sterrenensemble in Parijs het laatste zetje geeft richting Champions League-winst. Zelf doen The Citizens ook al enkele jaren tevergeefs een gooi naar de felbegeerde trofee.

De Portugees is een belangrijke speler in de selectie van manager Pep Guardiola. Hij staat ook in de belangstelling van FC Barcelona, maar de Catalanen zijn niet in staat om het bod van PSG te evenaren. Silva ligt nog tot medio 2025 vast in het Etihad Stadium, maar hij heeft een verzoek ingediend om te mogen vertrekken. Hij is na vijf seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. 

Silva zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met PSG, dat hem een vergelijkbaar salaris biedt als nu bij Manchester City. De Engelse kampioen schotelde hem juist een verbeterd voorstel voor - hij zou bijna net zoveel kunnen gaan verdienen als Kevin De Bruyne - maar daar was hij niet gevoelig voor vanwege zijn transferwens.