OFFICIEEL: Geen Club Brugge, Højlund tekent bij Atalanta Bergamo

OFFICIEEL: Geen Club Brugge, Højlund tekent bij Atalanta Bergamo

25-08-2022 23:47 Laatste update: 27-08-2022 13:00
73

Club Brugge had zich graag versterkt met Rasmus Højlund, maar de Deen zal niet naar het Jan Breydelstadion komen. Gianluca Di Marzio meldt immers dat Højlund op weg is naar Atalanta Bergamo.

Volgens het Deense Ekstra Bladet had Club Brugge 8,5 miljoen euro over voor Højlund. Sturm Graz verwees het bod evenwel naar de vuilbak. De Oostenrijkers wilden immers meer geld voor hun negentienjarige goudhaantje.

Atalanta Bergamo kwam op de proppen en bood Sturm Graz eerder deze week twaalf miljoen euro om de diensten van Højlund over te nemen. Opnieuw bedankten de Oostenrijkers vriendelijk. Nu krijgen ze volgens Di Marzio hun zin, want Atalanta is bereid om maar liefst zeventien miljoen euro te betalen voor de spits. Een bedrag dat Sturm Graz wel wist te overtuigen om Højlund te laten gaan. 

Volgens de Italiaanse bron zal de transfer snel beklonken worden. Vorig seizoen eindigde Atalanta achtste in de Serie A. Dit seizoen begon het met een vier op zes aan de competitie. 

Update: Højlund zal niet naar Club Brugge trekken. Transferexpert Gianluca Di Marzio meldt dat de Deen in Italië is aangekomen om zijn medische tests bij Atalanta af te leggen.

Update: Zaterdag heeft Atalanta de komst van Højlund bevestigd. De Italianen nemen hem over van Sturm Graz. Over de transferprijs en de contractduur laat Atalanta niets los.