Nog weinig hoop voor Anderlecht: 'Zirkzee vrijdagavond in Bologna verwacht'

Nog weinig hoop voor Anderlecht: 'Zirkzee vrijdagavond in Bologna verwacht'

25-08-2022 21:40 Laatste update: 25-08-2022 21:40
26

Joshua Zirkzee staat op het punt om de deur bij Bayern München achter zich dicht te trekken. De Nederlandse spits zet zijn loopbaan voort bij Bologna, meldt Sky Sport Deutschland donderdagavond. Anderlecht grijpt zo mis.

Volgens de omroep naderen Bayern en Bologna een akkoord over een transfer. De Serie A-club betaalt 8,5 miljoen euro voor Zirkzee. Daarnaast bedong de Bundesliga-kampioen een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent. Alleen de laatste details moeten nog besproken worden. Zirkzee is zelf al helemaal rond met Bologna. De 21-jarige Nederlander gaat een contract tot medio 2026 tekenen bij de Rossoblu.

Bologna trekt aan het langste eind in de strijd om de spits. Club Brugge, Anderlecht en VfB Stuttgart werden genoemd, maar vissen achter het net. Zirkzee speelde sinds 2019 in totaal twaalf wedstrijden voor Bayern München en maakte vier goals. Door de forse concurrentie wist de spits nooit echt door te breken in de Allianz Arena. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Anderlecht.

Update: De kans dat Anderlecht Zirkzee terug kan halen, lijkt nihil. De Nederlandse spits is immers - zoals eerder geschreven - op weg naar Bologna. Florian Plettenberg meldt dat Zirkzee vrijdagavond (of zaterdag) in Italië wordt verwacht om zijn transfer af te ronde. Bologna betaalt 8,5 miljoen euro aan Bayern München. De Duitsers kunnen ook nog 2 miljoen euro aan bonussen ontvangen + 50 procent bij een eventuele doorverkoop. Er is verder nog een terugkoopoptie voorzien bij de deal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie