Anderlecht naar groepsfase Conference League na zenuwslopende match

25-08-2022 22:44 Laatste update: 22:45
124

RSC Anderlecht verdedigde in het Lotto Park een 0-1 voorsprong tegen Young Boys Bern namens de Conference League. Anderlecht verloor met 0-1 en de wedstrijd ging helemaal door tot penalty's. Daarin trok paars-wit aan het langste eind.

Anderlecht begon het beste aan de wedstrijd met een schot naast het doel. De duels waren stevig en na een klein halfuur kwamen de Zwitsers op voorsprong: 0-1 na een doelpunt van Elia. Vervolgens kwam Fabio Silva met een kans, maar zijn schot ging naast.

Even later kwam Anderlecht goed weg, want Nsame kopte bijna de 0-2 tegen de netten. Vlak voor rust riep Hoedt voor een penaltyfout nadat hij onderuit werd gelopen in de zestien, maar er werd niets gegeven. Er is ook geen VAR. Zo bleef de ruststand bij 0-1.

Esposito kwam in de plek van Arnstad en Anderlecht begon enthousiast aan de tweede helft. Paars-wit zette druk en kreeg enkele kansjes. Young Boys maakte fouten en Camara ontsnapte aan een rode kaart. Diezelfde Camara redde een bal van de lijn namens de uitploeg.

Beide teams leken vervolgens voorzichtiger te zijn wetende dat een tegendoelpunt kwalificatie kan betekenen. Tot een paar minuten voor tijd Esposito op weg leek naar de 1-1. De Italiaan werkte ook knap af, maar werd vervolgens teruggefloten voor buitenspel. Ook Raman kreeg nog een kans, maar zijn schot werd gered. Zo ging de wedstrijd naar verleningen.

In die verlengingen kwamen er niet veel kansen. Beide ploegen voelde de druk van een dodelijk tegendoelpunt weer de bovenhand nemen. De uitploeg kwam er in de eerste helft van de extra tijd nog het dichtste bij met een trap van Rieder.

In de tweede helft van de verlengingen was het Benito Raman die een grote kans kon opschrijven. De aanvaller schoot tegen de buitenkant van de paal. In de blessuretijd kwam Young Boys nog dicht bij de winst, maar een gevaarlijke vrije trap resulteerde niet in een doelpunt. Zo ging de wedstrijd naar strafschoppen na een zenuwslopende wedstrijd.

Hoedt trapte de eerste penalty feilloos binnen, maar ook Young Boys trapte de eerste strafschop knap binnen. Vervolgens was het de beurt aan de 17-jarige Stroeykens. De aanvaller schoot niet genoeg naar de hoek en doelman von Ballmoos pakte. Stroeykens kon echter opgelucht ademhalen want ook Van Crombrugge redde een strafschop.

Sadicki was vervolgens voor Anderlecht wel trefzeker en Imeri trapte namens Young Boys op de paal. Esposito bleef wel koel en maakte er 3-1 van. Young Boys moest de volgende strafschop scoren, maar de bal vloog hoog over. Anderlecht bekert zo door naar de groepfase van de Conference League na een spannende ontkoping.