KAA Gent blameert zich weer tegen Omonia en gaat naar Conference League

25-08-2022 20:50
33

KAA Gent had de moeilijke opdracht om een 0-2 nederlaag van de heenwedstrijd weg te werken tegen Omonia. Dat is niet gelukt, het werd 2-0 voor de thuisploeg. Daardoor komt KAA Gent in de Conference League terecht.

De eerste kans kwam voor Omonia, maar Davy Roef kon het schot van Kakoullis redden. De Buffalo’s kwamen na twintig minuten meteen op achterstand. Da Silva profiteerde van balverlies van Odjidja en legde goed af voor Kakoullis die de score kon openen. Vervolgens was Sven Kums dicht bij de 1-1, maar de middenvelder miste.

Na een kansje voor Okumu ging het van kwaad naar erger voor KAA Gent. Charalampous is opnieuw de kwelduivel voor de manschappen van Hein Vanhaezebrouck met de 2-0. Omonia kwam zo nog voor rust op rozen. De Buffalo’s moesten op dat moment maar liefst vier keer scoren om verlengingen af te dwingen.

In de tweede helft stond KAA Gent aldus voor een onmogelijke opdracht. Het leek alsof de spelers al keken naar Antwerp en er werden niet veel kansen gecreëerd. Roef voorkwam nog dat het 3-0 werd met een mooie redding. Zo bleef het bij een 2-0 en verliest KAA Gent in totaal met 4-0.

De Buffalo's zijn veroordeeld tot spelen in de Conference League.