OFFICIEEL: Kozlowski (ex-Union) zet carrière voort in Nederland

OFFICIEEL: Kozlowski (ex-Union) zet carrière voort in Nederland

25-08-2022 15:44
0

Vitesse heeft zich versterkt met de achttienjarige Kacper Kozlowski. De middenvelder en tevens Pools international wordt voor een jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion.

Kozlowski is een multifunctionele middenvelder, die al zes interlands voor Polen op zijn naam heeft staan. In zijn vaderland staat hij te boek als op één na jongste debutant aller tijden voor de nationale ploeg, met destijds zeventien jaar en 164 dagen. Nog specialer: Kozlowski is de jongste speler op een EK-eindronde. Op het EK 2020 deed hij een halfuur mee tegen Spanje.

Het afgelopen seizoen stalde Brighton hem bij Union, waar hij tot negen officiële wedstrijden kwam. Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij met de transfer. "Kacper is een talent dat eruit springt in zijn leeftijdscategorie, zeker in Polen", zegt hij op de clubsite. "Hij is een middenvelder die flexibel inzetbaar is. Hij komt met zijn offensieve kwaliteiten goed tot zijn recht als aanvallende middenvelder, maar is ook een box-to-box-speler die als 'nummer acht' kan spelen."

Kozlowski is eveneens verheugd om zich in de Eredivisie te laten zien. "Ik kijk ernaar uit om het shirt van Vitesse te dragen en zal dat ook met trots doen. Na een aantal prettige gesprekken heb ik een zeer positief gevoel gekregen bij deze club", reageert hij. "Ik hoop het team dit seizoen zo goed mogelijk te kunnen helpen en mezelf ondertussen maximaal door te ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat de Eredivisie, in het bijzonder Vitesse, daar de juiste plek voor is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie