Mbokani: “Terugkeren naar Standard is een project dat me zou passen”

Mbokani: “Terugkeren naar Standard is een project dat me zou passen”

25-08-2022 12:03
13

Standard is in de slotdagen van de zomermercato nog steeds op zoek naar versterkingen, vooral dan in de aanvalslinie. De naam Dieumerci Mbokani wordt genoemd. De spits lijkt dit nog niet zo’n slecht idee te vinden. 

Mbokani gelooft sterk dat hij nog het een en ander te bewijzen heeft in de Jupiler Pro League. “Terugkomen naar Luik is een project dat me zou kunnen passen”, vertelt Mbokani. “Op mijn leeftijd zou het misschien een kans zijn om mijn carrière te beëindigen waar alles voor mij begon, en zo de cirkel in zekere zin rond te maken..."

De spits is momenteel 36 jaar, maar zijn carrière is zeker nog niet afgelopen. De Congolese international zegt in een interview met La Meuse luid en duidelijk, dat hij nog steeds trek heeft. "De wens om door te gaan is er," zegt hij. "Omdat ik mijn lichaam goed heb leren kennen, weet ik dat ik nog genoeg fysieke middelen heb om het avontuur voort te zetten”, klinkt het bij Mbokani. “In mijn hoofd zeg ik tegen mezelf dat ik me nog twee jaar kan ontwikkelen op het hoogste niveau".

En indien mogelijk in België, na goede herinneringen te hebben achtergelaten in de drie clubs waar hij langs kwam. "Standard, Anderlecht en Antwerpen zijn allemaal belangrijk voor me. Anderlecht is de club die me naar het Europese continent heeft gebracht, Standard de club die mijn carrière heeft gelanceerd en Antwerp de club die me terug naar België heeft gebracht. Ik wil geen rangorde tussen hen bepalen, want ze hebben allemaal veel voor me betekend, op verschillende momenten…”