UPDATE: 22 Zwitserse supporters aangehouden na schermutselingen in Brussel

UPDATE: 22 Zwitserse supporters aangehouden na schermutselingen in Brussel

25-08-2022 07:30 Laatste update: 13:14
58

In aanloop naar de match van donderdag tussen RSC Anderlecht en YB Bern hebben enkele supporters zich misdragen. Dat nadat het eerder al fout afliep in Zwitserland.

Bij schermutselingen aan het Beursplein werd een tafel door een raam van een restaurant gegooid door enkele gemaskerde mannen, meldt men bij Het Nieuwsblad. Het is echter niet zeker of het om supporters van YB Bern of Anderlecht gaat.

Ook afgelopen week, in aanloop naar de heenmatch in Zwitserland, liep het fout af. Toen werden fans van Anderlecht in een bar in Bern aangevallen door supporters van YB Bern. Een groepje van dertig à veertig Anderlecht-fans waren op een terras iets aan het drinken toen ze plots werden aangevallen.

@mujibrahmansherza ♬ original sound - MS

Update: Bij het lokale Bruzz komt men met meer uitleg na de gebeurtenissen in Brussel van donderdagavond. "Het is een verlenging van de confrontatie die vorige week begon," zegt woordvoerster van de zone Zuid, Sarah Frederickx.

Zij geeft daarna nog aan dat het om een voorbereide confrontatie ging. "De Zwitsers waren voorzien van boksbeugels en bivakmutsen", klinkt het. Uiteindelijk werden 23 Zwitserse supporters bestuurlijk aangehouden door de politie. Ook Anderlechtsupporters werden geïdentificeerd en moeten sancties vrezen voor het verstoren van de openbare orde.