'Voormalig Club Brugge en Anderlecht-target Elis gelinkt aan Belgische club'

'Voormalig Club Brugge en Anderlecht-target Elis gelinkt aan Belgische club'

25-08-2022 07:16
3

Alberth Elis kan deze zomer mogelijk dan toch de stap richting België zetten. De Hondurese aanvaller staat momenteel onder contract bij Girondins Bordeaux, waar hij mag vertrekken.

Na een uitleenbeurt trok Bordeaux de aanvaller deze zomer definitief af, maar mag hij toch alweer vertrekken. Volgens L'Equipe kan Elis op flink wat interesse rekenen en hebben Norwich City, Nantes, Galatasaray en een niet nader genoemde Belgische club hem op het lijstje staan.

De 26-jarige Elis werd in het verleden nog meermaals gelinkt aan Club Brugge en RSC Anderlecht, maar kwam uiteindelijk toch niet richting ons land. Hij speelde voor Monterrey, Houston Dynamo en kwam in 2020 terecht in Europa. Op ons continent kwam hij uit voor Boavista en Bordeaux.

Bij die laatste club was Elis het voorbije seizoen nog goed voor negen doelpunten in 21 partijen. Na de degradatie naar de Ligue 2 kan de Franse club alle geld echter goed gebruiken en wil het dan ook afscheid nemen van Elis, die naar verluidt zo'n tien miljoen euro moet kosten.