24-08-2022 22:53 Laatste update: 23:24
10

In de vorige voorronde van de Champions League schakelde Rangers Union uit. De Schotten pakten donderdag ook de scalp van PSV en mogen door naar de groepsfase van de Champions League. Jess Thorup boekte dan weer succes met FC Kopenhagen.

PSV - Rangers 0-1 (2-3)
De heenmatch eindigde op een 2-2 gelijkspel. PSV begon, ten opzichte van een week eerder in Schotland, ongewijzigd aan de return. Joey Veerman fungeerde weer als aanvallende middenvelder, terwijl Ramalho naast Armando Obispo in het hart van de defensie werd geposteerd. Onze landgenoot Johan Bakayoko begon op de bank net zoals Derrick Luckassen (ex-RSC Anderlecht) De Eindhovenaren begonnen moeizaam aan het duel. Rangers was in de openingsfase de bovenliggende partij.

Na 25 minuten spelen leverde dat de eerste grote Schotse kans op. Na een mooie aanval kreeg John Lundstram de bal vrij voor de voeten. Gelukkig voor PSV ging zijn schot rakelings naast. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwamen de Eindhovenaren beter in de wedstrijd. Ibrahim Sangaré kreeg een vrije kopkans, maar de Ivoriaan knikte over. Niet veel later hadden Luuk de Jong en Cody Gakpo de openingstreffer op de schoen. Ook zij konden het duel niet openbreken.

Tot overmaat van ramp voor PSV kwam De Jong in de tweede helft niet meer binnen de lijnen. De aanvalsleider bekeek de tweede helft met een zak ijs op zijn kuit. Xavi Simons was zijn vervanger en met hem in de ploeg ging PSV in een 4-4-2-formatie spelen. Na 57 minuten kwam het eerste waarschuwing van Rangers in de tweede helft. Tom Lawrence haalde uit, maar zag zijn schot op de kruising spatten.

Drie minuten later scoorden de Schotten wél. Na geschutter van Walter Benítez en Ramalho kon Antonio Colak voor een leeg doel intikken. Van Nistelrooij greep direct in en bracht Phillipp Mwene en Guus Til voor Ramalho en Érick Gutiérrez. Een offensief werd ingezet, waarbij Gakpo na driekwart van het duel dicht bij de gelijkmaker was. Targetman Carlos Vinícius moest het laatste kwartier wat forceren. Hij werd gebracht voor Ismael Saibari.

Marco van Ginkel was de laatste troef voor Van Nistelrooij. Hij werd in de slotfase gebracht voor Philipp Max. Tot kansen kwam PSV amper en dat had mede met het tijdrekken van Rangers te maken. Obispo was er in de blessuretijd het dichtstbij, maar hij schoot hoog over. Waar PSV lang droomde van het eerste Champions League-avontuur in vier seizoenen, is de club toch veroordeeld tot de Europa League. Giovanni van Bronckhorst gaat met Rangers de Champions League in.

Trabzonspor - FC Kopenhagen 0-0 (1-2)
In de groepsfase van de Champions League zullen we ook Jess Thorup terugzien. Nadat Kopenhagen de heenmatch had gewonnen met 2-1 bleef het in Turkije 0-0. Bij Trabzonspor stond Stefano Denswil (ex-Club Brugge) in de basis. Paul Mukairu (ex-RSC Anderlecht) viel bij de bezoekers in.