UPDATE: ‘Geen Anderlecht, Zirkzee bereikt akkoord met nieuwe club’

UPDATE: ‘Geen Anderlecht, Zirkzee bereikt akkoord met nieuwe club’

24-08-2022 20:15 Laatste update: 25-08-2022 22:12
24

Bologna leidt de race om de handtekening van Joshua Zirkzee. De Italianen zijn bereid het meest te betalen voor de aanvaller van Bayern München, al heeft Zirkzee zelf de voorkeur voor een andere bestemming. En dat is dus goed nieuws voor RSC Anderlecht en Club Brugge.

Zowel BILD als de Duitse tak van Sky Sports meldt dat Bologna samen met Club Brugge, Anderlecht en VfB Stuttgart strijd om de komst van Zirkzee. Bologna en Stuttgart willen het meest betalen voor de jeugdinternational. Sky schetst dat een vertrek naar Bologna niet aansluit bij de persoonlijke voorkeur van Zirkzee. Waar hij wel toekomst ziet, is niet duidelijk.

Bologna heeft een bedrag tussen de acht en negen miljoen euro, exclusief bonussen, over. Daarbij is Bayern München naar verluidt gegarandeerd van een doorverkooppercentage en een terugkoopoptie. Stuttgart staat in de startblokken om zaken met Bayern te doen, al moet de club eerst Sasa Kalajdzic verkopen. Hij staat in de concrete belangstelling van Wolverhampton Wanderers.

Update: Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Joshua Zirkzee een persoonlijk akkoord bereikt met Bologna. Anderlecht lijkt zo mis te grijpen.