'Ajax wil Ziyech binnenhalen en gaat in gesprek met Chelsea'

'Ajax wil Ziyech binnenhalen en gaat in gesprek met Chelsea'

24-08-2022 15:19 Laatste update: 15:20

Ajax geeft gas voor Hakim Ziyech, meldt Fabrizio Romano. De Amsterdamse club schijnt een nieuwe onderhandelingsronde te hebben gepland met Chelsea.

Ziyech geldt als 'priority target' in de Johan Cruijff Arena. Ajax ziet in hem de opvolger van Antony, die zijn zinnen heeft gezet op een hereniging met Erik ten Hag bij Manchester United. De Engelse grootmacht gaat zich op korte termijn melden met een bod dat richting de honderd miljoen euro gaat.

In de laatste vier dagen sprak Ziyech, die zondag na de nederlaag van Chelsea tegen Leeds United (3-0) op het vliegtuig naar Amsterdam zou zijn gestapt, twee keer met technisch manager Gerry Hamstra en rechterhand Klaas Jan Huntelaar. De linkspoot uit Dronten wil graag de overstap maken. Nu ligt de bal bij de clubs.

Op dit moment lijkt een huurdeal tussen Ajax en Chelsea op tafel te liggen, inclusief optie tot koop. In de tussentijd voedde broer Abdullah Ziyech de geruchten door een foto van Ziyech in het shirt van Ajax te posten op Instagram.

Volgens het Algemeen Dagblad probeert Tottenham Hotspur een deal tussen Chelsea en Ajax nog te dwarsbomen. De Amsterdammers hebben echter de beste papieren door het rijke verleden van Ziyech in Amsterdam en zijn goede relatie met Huntelaar en trainer Alfred Schreuder. Ziyech zelf is ook gebaat bij speeltijd met oog op het WK met Marokko.