Brüls (Sint-Truiden): “Slaap amper, eet geen fruit en groenten en rook geregeld

Brüls (Sint-Truiden): “Slaap amper, eet geen fruit en groenten en rook geregeld"

24-08-2022 11:15
31

Christian Brüls kwam in de winter van 2021 over van KVC Westerlo naar Sint Truiden VV. De middenvelder heeft het er naar zijn zin en bekleedt momenteel de twaalfde plek in de Jupiler Pro League

Brüls ging in gesprek met Het Nieuwsblad en opent zijn boekje. De aanvallende middenvelder kreeg tien ‘not so frequently asked questions’ op zich afgevuurd. Hij vertelt in het interview onder andere een geheim. Toen Brüls nog bij KAA Gent speelde ging hij geregeld wel eens uit stappen tot een uur of zes. Dat was dan op de dag voor de wedstrijd.

Hij vertelt er wel bij dat hij de nacht dan vooral overleefde op cola. Na twee pintjes greep hij naar de frisdrank. Dat gebeurde ook de nacht voor de bekermatch van 2011 met Gent tegen Club Brugge. 4-4 na 120 minuten en Gent won op penalty’s. Brüls scoorde toen een van die penalty’s. ”Na zo’n nacht hebben ikzelf en mijn ploeg altijd goed gepresteerd”, klinkt het bij de middenvelder.

“Ik ben een raadsel voor de wetenschap. Ik slaap amper, eet geen groenten of fruit en ik rook geregeld. De dokters snappen er niks van als er weer eens een uitstekende bloed- of spiertest wordt afgenomen.”