Fulham verslikt zich in League Two-club, Onana zwaar aangepakt in Carabao Cup

23-08-2022 23:25

Fulham FC ligt al erg snel in het seizoen uit de Carabao Cup. De Londense club verloor met 2-0 van Crawley Town, een club die op het derde niveau in Engeland speelt. Ook Leicester City had het erg moeilijk, maar The Foxes wisten een blamage uiteindelijk wel te voorkomen, met een bedankje voor Youri Tielemans. Amadou Onana (Everton FC) kreeg het op zijn beurt zwaar te verduren bij Fleetwood Town.

Crawley Town - Fulham 2-0
De huidige nummer zeven van de Premier League had het merendeel van het balbezit tijdens de wedstrijd dinsdagavond, maar ze kregen weinig kansen. Crawley Town wist wel te profiteren van de kansen en scoorde in de zestiende minuut via aanvalsleider Tom Nichols. Na rust was het de achttienjarige James Balagizi die in de 49e minuut de 2-0 maakte voor Crawley Town. Met deze overwinning kegelt de club uit West-Sussex, Fulham al in de tweede ronde uit de Carabao Cup.

Stockport County - Leicester 0-0 (1-3 na strafschoppen)
Ook Leicester City had het erg lastig in de tweede ronde van het bekertoernooi. Met Dennis Praet en Tielemans aan de aftrap en Timothy Castagne als invaller bleef het na negentig minuten op een 0-0 gelijkspel steken tegen Stockport County, eveneens uitkomend op het derde niveau. Na strafschoppen kwam Leicester wel met de schrik vrij en mochten ze alsnog door naar de derde ronde van het toernooi. Tielemans zette de eerste elfmeter van The Foxes om, maar debutant Daniel Iversen was de held. Hij stopte drie van de vijf strafschoppen voor Leicester City.

Fleetwood Town - Everton 0-1
Voor Onana bleek de verplaatsing in de Carabao Cup goed voor zijn eerste basisplek bij zijn nieuwe werkgever. De eenmalige Rode Duivel was ook alom aanwezig, al werd hij daardoor slachtoffer van enkele stevige overtredingen. Bijna nam hij wraak, maar zijn poging werd nog knap gekeerd. Gelukkig had Demarai Gray net voor het halfuur al voor de enige treffer van The Toffees getekend.