Kompany stoot met Burnley door naar derde ronde Carabao Cup, Bastien is grote held

Kompany stoot met Burnley door naar derde ronde Carabao Cup, Bastien is grote held

23-08-2022 22:33 Laatste update: 24-08-2022 00:02
3

Burnley FC heeft zich niet laten verrassen in de tweede ronde van de Carabao Cup. Tegen Shrewsbury Town, dat in het dagelijkse voetballeven een niveautje lager aan de slag is, haalden de troepen van Vincent Kompany het met het kleinste verschil: 0-1. Samuel Bastien kroonde zich tot de gevierde man.

Na een zes op vijftien in de Championship wachtte Kompany en co een eerste proef in de League Cup. Daarin was met Shrewsbury Town een tegenstander uit de League One uit de bus gerold. De verplaatsing naar de grens met Wales bleek ook een stevige beproeving. Bij de rust had Burnley de brilstand nog niet in beweging kunnen brengen, maar vijf minuten na de koffie bracht Bastien daar verandering in. 

Met een hard schot wist de gewezen middenvelder van Standard Luik de vijandelijke doelman te verschalken. Daar hield Burnley het ook bij, waardoor de ploeg van Kompany zich verzekerde van een ticket voor de derde ronde. The Clarets kunnen hun blik nu weer richten op de competitie. Komende zaterdag staat een bezoek aan Wigan Athletic op de planning.