Standard trekt zich op aan elke strohalm: 'Gesprek Balikwisha over nieuwe deal'

Standard trekt zich op aan elke strohalm: 'Gesprek Balikwisha over nieuwe deal'

23-08-2022 22:00
4

Standard Luik is het nieuwe seizoen niet bepaald voortvarend begonnen. Integendeel, na de 1-3-nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven hangt er al(weer) een crisissfeertje rond Sclessin. William Balikwisha is daarentegen één van de magere opstekers waar de fans zich aan kunnen optrekken. Hij mag hopen op een verbeterd contract.

Volgens Sacha Tavolieri is het nieuwe bestuur van Standard de voorbije weken overtuigd geraakt van de meerwaarde van Balikwisha. Die mocht op de eerste speeldagen twee keer invallen en kreeg tegen OHL zelfs zijn eerste basisplek. In dat duel was de Luikenaar één van de weinigen die niet door de mand zakte. Die prestatie zou het bestuur hebben aangezet tot gesprekken met de entourage van Balikwisha.

Het huidige contract van de centrale middenvelder loopt af in de zomer van 2023, binnen één jaartje dus. De ontwikkelingen rond zijn persoon zijn best opmerkelijk, aangezien Balikwisha vorig seizoen simpelweg niet in het stuk voorkwam bij Standard. Het noopte zijn jongere broer Michel-Ange, aanvaller bij Royal Antwerp FC, zelfs tot een T-shirt met de smeekbede om William te 'bevrijden' uit zijn penibele situatie. Enkele maanden later lijken zijn gebeden verhoord.