Dan had ik misschien ook een kans gekregen bij Anderlecht

"Dan had ik misschien ook een kans gekregen bij Anderlecht"

23-08-2022 20:44
8

Union scheerde vorig seizoen hoge toppen in de Jupiler Pro League. Siebe Van Der Heyden hoopt dat hij dit seizoen kan bevestigen. Het jeugdproduct schopte het inmiddels zelfs tot Rode Duivel. 

Bij Anderlecht kreeg Van Der Heyden een onvoldoende, maar daar denkt hij niet meer aan. "Revanche wil ik het niet noemen", klinkt het bij Humo. "Ik heb het niet kunnen maken bij Anderlecht, dat klopt. In die tijd konden alleen uitzonderlijke talenten als Youri Tielemans en Dennis Praet doorbreken. Twee jaar later, toen Hein Vanhaezebrouck er trainer werd, konden jongeren plots veel makkelijker doorstromen. Als ik was gebleven, had ik misschien ook een kans gekregen."

Inmiddels heeft hij nog weinig contact met Anderlecht. "De enige die me soms een berichtje stuurde, was mijn toenmalige trainer Ludo Kums (vader van AA Gent-speler Sven Kums, red.). Ik herinner me ook nog een interview met Jean Kindermans (technisch directeur jeugd van Anderlecht, red.), waarin hij hoopte dat ik een slechte match tegen hen zou spelen. Dat vond ik leuk: eigenlijk erkende hij dat ik er toch ben geraakt."

Komend weekend kunnen we alvast vuurwerk verwachten, want dan krijgen we de Brusselse derby. Union heeft het thuisvoordeel.