Opmerkelijk: 'Ervaren Burak Yilmaz neemt touwtjes in handen bij Fortuna Sittard'

Opmerkelijk: 'Ervaren Burak Yilmaz neemt touwtjes in handen bij Fortuna Sittard'

23-08-2022 19:45
1

Burak Yilmaz heeft een duidelijke stap naar voren gezet na het ontslag van Sjors Ultee bij Fortuna Sittard. Voetbal International meldt dat de Turkse spits (37) openlijk stafleden corrigeerde tijdens de besloten trainingen.

Na het vertrek van Ultee maakte Fortuna Sittard bekend dat Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen de honneurs zullen waarnemen, maar in de praktijk is Yilmaz in het machtsvacuüm gestapt. Hij heeft meteen de touwtjes in handen genomen op de training, melden bronnen in de selectie aan VI.

Yilmaz baarde opzien door 'overgebleven stafleden openlijk te corrigeren', klinkt het. Het ligt voor de hand dat Fortuna Sittard voor een trainer kiest uit het netwerk van de Turkse spits, waardoor zijn grip op de Limburgse club toeneemt. Yilmaz heeft zelf nog geen trainersdiploma's en kan dus niet als hoofdtrainer voor de groep staan.

Ultee moest maandag al vroeg het veld ruimen, nadat Fortuna in de eerste drie speelrondes geen punten pakte tegen Ajax, FC Twente en SC Cambuur. Yilmaz tekende deze zomer voor vijf jaar in Sittard: eerst zou hij twee jaar zijn actieve carrière uitzingen, daarna zou hij beginnen aan een trainerstraject. Het laatste lijkt echter nu al ingezet.

Fortuna Sittard vervolgt de competitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De trainingen blijven voorlopig besloten, meldt VI.