Manchester United verslaat Liverpool, crisis bij de Reds

22-08-2022 22:56
22

Erik ten Hag heeft zijn eerste officiële zege als manager van Manchester United geboekt. Op een uitzinnig Old Trafford werd uitgerekend aartsrivaal Liverpool verslagen: 2-1.

Ten Hag vond het na twee nederlagen op rij tijd om in te grijpen. Zowel Cristiano Ronaldo als aanvoerder Harry Maguire begonnen op de bank. Tyrell Malacia kreeg de voorkeur boven Luke Shaw op de linkerflank, terwijl Lisandro Martínez voor het eerst vanaf de start het centrum vormde met Raphaël Varane. Nieuwkomer Casemiro kwam voor de match het publiek groeten, maar op zijn debuut voor United is het nog even wachten.

United begon sprankelend en vol passie aan de wedstrijd. Binnen tien minuten had Anthony Elanga zijn The Mancunians al op voorsprong kunnen zetten, maar het schot van de jonge Zweed belandde op de buitenkant van de paal.

Zes minuten later was het wél raak. Na een schitterende aanval was Jadon Sancho het eindstation. De vleugelspeler bleef kalm in de zestien van Liverpool en kapte James Milner uit, waarna hij koelbloedig afrondde. Het was een opmaat naar meer voor United, ook al werd de ploeg van Ten Hag in de laatste twintig minuten van de eerste helft teruggedrongen. Martínez vertoonde voor het eerst momenten uit zijn Ajax-periode, terwijl Malacia Mohamed Salah het leven zuur maakte.

In de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer. Marcus Rashford verdubbelde in minuut 53 de marge, nadat hij door invaller Anthony Martial werd weggestuurd. Het neigde naar buitenspel voor de Engelsman, maar de VAR liet de treffer staan. Heel Old Trafford ging achter de ploeg staan en tegelijkertijd begon Liverpool aan een offensief.

Dat leverde een kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Salah op. Na een scrimmage voor het doel van David de Gea torende de Egyptenaar boven de rest uit. In de slotfase was het alle hens aan dek voor United. Ten Hag voerde een driedubbele wissel door en bracht Ronaldo, Donny van de Beek en Aaron Wan-Bissaka in.

Ronaldo kwam in de blessuretijd nog het dichtst bij een treffer, maar hij schoot hoog over. United kwam niet meer in gevaar, waardoor Ten Hag voor het eerst dit seizoen kan juichen. Met drie punten uit drie wedstrijden gaat zijn ploeg over Liverpool heen op de ranglijst. The Reds wachten na twee remises en een nederlaag nog op de eerste zege.