Ajax 'in contact' met Ziyech: 'Hij heeft laten weten dat hij ervoor openstaat'

Ajax 'in contact' met Ziyech: 'Hij heeft laten weten dat hij ervoor openstaat'

22-08-2022 14:04

Hakim Ziyech staat open voor Ajax. Dat beweert Valentijn Driessen van De Telegraaf. De aanvaller van Chelsea is de belangrijkste kandidaat om Antony op te volgen in Amsterdam.

Ziyech verliet Ajax ruim twee jaar geleden voor Chelsea en werd opgevolgd door Antony. Inmiddels staat de Braziliaan in de concrete belangstelling van Manchester United, dat naar verwachting meer dan 80 miljoen euro gaat bieden, en is Ziyech wisselspeler in Londen. Mogelijk komt het tot een hereniging in Amsterdam.

Als het aan Ziyech ligt, keert hij terug. Dat stelt Driessen in zijn column voor De Telegraaf en in een video-item dat is opgenomen na Sparta-Ajax. "De contacten zijn er, hij is gepolst en hij heeft laten weten dat hij ervoor openstaat", zegt de verslaggever. Het is de bedoeling dat Ziyech in eerste instantie op huurbasis overkomt van Chelsea.

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International weet ook dat er contacten zijn. "Als je Ziyech haalt en Antony laat gaan, dan denk ik dat je erop vooruit gaat. Hij heeft nul aanpassingstijd nodig. Het is logisch dat Ziyech de vervanger moet worden", aldus Jansen, om eraan toe te voegen: "Maar zover is het nog niet."

Op Twitter circuleerde zondagavond het gerucht dat Ziyech na de verloren Premier League-wedstrijd van Chelsea tegen Leeds United (3-0) op het vliegtuig naar Amsterdam is gestapt