'Gezien de ellende lijkt Man Utd bereid om 100 miljoen te betalen voor Antony'

'Gezien de ellende lijkt Man Utd bereid om 100 miljoen te betalen voor Antony'

22-08-2022 11:45
18

Ajax doet er goed aan om Antony voor de hoofdprijs te laten gaan. Dat is de opinie bij Studio Voetbal. De Braziliaan lijkt zijn kont tegen de krib te gooien nu Manchester United een bod van tachtig miljoen euro heeft uitgebracht.

"Er gaat nog twintig procent naar São Paulo, dan houd je nog maar 64 miljoen over. Dat is een fooi", steekt een sarcastische Arno Vermeulen van wal. Hij ziet het als een spel. "Ajax kan dat spelen, omdat ze het geld in principe niet nodig hebben. Dat geldt nu ook even voor Feyenoord, PSV en AZ. Ze kunnen allemaal de hoofdprijs vragen. Ajax zegt honderd miljoen, United tachtig. Dan is de kans groot dat ze op negentig uitkomen. Ajax verdient dan veel geld aan hem."

Vermeulen acht het raadzaam voor de Amsterdammers om de 22-jarige dribbelaar te laten gaan. "Als een speler zijn kont tegen de krib gooit, is het wel heel lastig. Dat heeft hij eigenlijk al gedaan. Hij zegt steeds dat God bepaalt waar hij naartoe gaat, maar ik heb het idee dat meer mensen zich ermee bemoeien. Met het oog op het WK moet hij wel spelen, maar ik denk dat het rond die negentig miljoen gaat worden."

"Ze zijn bij United nu zo in paniek dat ze intern overleggen of Antony honderd miljoen waard is", zegt Geert Langendorff, correspondent in Engeland. "Gezien de sportieve ellende en onrust onder supporters lijken ze daartoe bereid."

Gakpo
Afgezien van de transfersom denkt Pierre van Hooijdonk dat de Braziliaan een versterking is voor de ploeg van manager Erik ten Hag. Bij Cody Gakpo heeft de oud-spits meer twijfel. "Met Gakpo haal je geen speler die direct het elftal versterkt, met Antony wel", zegt Pierre van Hooijdonk. "Gakpo is een heel goede speler, wordt nog veel beter, maar ik vind het nog geen basisspeler voor United."