Standard opnieuw in crisis: Je kan geen eigenaars blijven wegjagen

Standard opnieuw in crisis: "Je kan geen eigenaars blijven wegjagen"

22-08-2022 10:45
13

Bij Standard geloofde men er voor aanvang van dit seizoen, voor het eerst in jaren, echt in dat er dit seizoen een nieuwe wind zou waaien door Sclessin. Die hoop was er door de nieuwe eigenaars, maar na vijf speeldagen tellen de Rouches maar vier punten en zit Standard dus opnieuw in een crisis.

Een 1-3-nederlaag tegen OH Leuven zorgt ervoor dat Standard opnieuw een heel lang en moeilijk seizoen tegemoet gaat en dat ondanks de nieuwe, rijke eigenaars. Roland Dûchatelet en Bruno Venanzi brachten niet het verhoopte succes naar Luik, maar dat doen de Amerikaanse eigenaars van Standard vooralsnog ook niet. "Je kan geen eigenaars blijven wegjagen", schreef Peter Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse voor Sporza

Vandenbempt stelde dat de nieuwe eigenaars toch op zijn minst voor een kwaliteitsinjectie kunnen zorgen aan de hand van transfers. Eén van de andere clubs die de eigenaars van Standard in handen hebben, is het Italiaanse Genoa. Vandenbempt wees erop dat die club afgelopen seizoen degradeerde. "Ik neem aan dat zo’n scenario voor Standard ondenkbaar is", aldus Vandenbempt.